Apartment, Parpan GR

The Challenge

 

The design of the entire floor plan and the room layout was simply too narrow. The owners felt suffocated. On the one hand they wanted more living comfort and on the other hand a better use of the available space including extending the upper floor. The apartment needed more modernity, more private living room and breathing space. The owners wanted more quality of living.

The Idea

 

Improving the layout of the apartment was the first priority. Two sleeping areas had to be converted into one master bedroom. We wanted to redesign the bathrooms so that they suggest a kind of wellness area. A generous feeling of space should replace the former cramped quarters. In addition, we recommended altering the upper floor in our overall planning.

The Implementation

 

We first had a wall removed between the two former sleeping areas. The result was the long-desired and generously proportioned master bedroom with enough space for a cupboard, dresser and a “room to dream”. An old glass door that separated the old sleeping area and the former bathroom was replaced by a partition with a lockable door. We turned the newly self-contained bathroom with direct access to the new master bedroom into a wellness oasis with a free-standing bath and double sink. For the flooring we chose an oak parquet. We painted the bathroom walls in a clay tone. To give the new guest bathroom more room, we dispensed with the bath and installed a spacious shower. Gold-coloured stoneware slabs were used for the shower booth and the walls were painted anthracite. We rounded off the wellness and well-being area with slender shelves made of rustic oak as well as decorative pine cones, mounted horizontally along the wall. The old makeshift access to the attic was replaced by a new staircase made of oak. You now enter an additional sleeping area here, which is also suitable as an office with enough storage space for suitcases or similar.